ЎЗБЕКИСТОН ССР МУВАҚҚАТ ИНҚИЛОБИЙ ҚЎМИТАСИ (МАРКАЗИЙ РЕВКОМ)НИНГ ТАШКИЛ ТОПИШИ ВА ФАОЛИЯТИ - Ҳайитов, Умед (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада Ўзбекистон ССР Марказий Инқилобий Қўмитасининг ташкил этилиши, Файзулла Хўжаевнинг Марказий Инқилобий Қўмитаси Раиси лавозимига тайинланиши, Файзулла Хўжаев раислигида Ўзбекистон ССРнинг ташкил этиш борасидаги тадбирлар, ҳокимият органларининг ташкил этилиши, раҳбарлик лавозимларига кадрларни тайинланиши каби маълумотлар баён этилади.