СОЛИҚ МУНОСАБАТЛАРИНИ ТАРТИБГА СОЛИШ ВА БЮДЖЕТ ДАРОМАДЛАРИНИ ОШИРИШДА СОЛИҚ ТЎЛОВ ПОТЕНЦИАЛИНИНГ РОЛИ ВА АҲАМИЯТИ - Ахроров, Зариф (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2020)
Мазкур мақола солиқ муносабатларини тартибга солишда солиқ тўлов потенциалининг аҳамиятини тадқиқ қилиш ва унинг бюджет даромадларини оширишдаги ролини асослашдан иборат. Мақолада бюджет даромадларига солиқ потенциалини иқтисодий чегаралаш таҳлили ва бу бўйича хулоса ва таклифлар берилган. Солиқ потенциалини баҳолаш бюджет тизимида солиқ тушумларини ўсишини таъминлайди.