OʻZBEKISTONDA MOLIYAVIY BOSHQARUV TIZIMINI RIVOJLANTIRISH - Ermatov, Akmaljon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Oʻzbekistonda amalga oshirilayotgan tub islohotlarning hozirgi bosqichida iqtisodiyotni rivojlantirishga alohida eʼtibor qaratilmoqda. Moliyaviy texnologiyalarga asoslangan aksiyadorlik jamiyatlarida moliyaviy boshqaruv mexanizmini bosqichma-bosqich rivojlantirish hamda xalqaro integratsiya masalalari dolzarb masala sifatida koʻrilmoqda. Shu oʻrinda ushbu maqola Oʻzbekistonda moliyaviy boshqaruv tizimining rivojlanish xususiyatlari va tamoyillariga bagʻishlangan boʻlib, uning oʻziga xosligini ochib berishga qaratilgan.