DRAMATIK ASARLARNI TARJIMA QILISHDA LEKSIK-SEMANTIK, LINGVOKULTUROLOGIK MASALALAR - Abdulxayeva, Nodirabegim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqoladan asosiy maqsad drama tarjimasining ahamiyatlilik darajasini yanada aniqroq ochib berish hamda drama tarjimasida duch kelinadigan leksik-semantik va lingvokulturologik xato, kamchiliklar va muammolarni ingliz va o’zbek dramaturgiyasining yetuk namoyandalarining qalamiga mansub dramalari asosida tahlil qilish. Shuningdek, yo‘l qo‘yilgan xatolarni qanday qilib bilan bartaraf etish usullarini o‘rganish va ularni drama tarjimasidagi o‘rniga oid ilmiy-nazariy xulosalar chiqarishdan iborat.