ҲУҚУҚ МAНБAЛAРИ ВA НОГИРОНЛИГИ БЎЛГAН ШAХСЛAРНИНГ ҲУҚУҚЛAРИНИ КОДИФИКAЦИЯ ҚИЛИШ ЖAРAЁНИ - Джалилов, Сардор (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада ногиронлиги бўлган шахсларнинг ҳуқуқларини таъминлаш ва ҳимоя қилиш борасида қабул қилинган ҳужжатлар ва ногиронлиги бўлган шахслар ҳуқуқларини таъминлашда уларнинг аҳамияти, шунингдек ҳуқуқ манбаларининг кодификация қилиниш жараёни ёритиб берилган. Шу билан бирга, миллий қонунчилигимиз ва бош қомусимиз Ўзбекистон Республикаси Конституциясидаги айнан ногиронлиги бўлган шахсларнинг ҳуқуларини ҳимоя қилишнинг асослари келтирилган.