XARAJATLARI HISOBINI TASHKIL ETISH VA TASNIFLASHNING IQTISODIY AHAMIYATI - Rasulova, Shaxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada korxona xarajatlarini tasniflash variantlari, xarajatlar turlarini individual xususiyatlar boʻyicha guruhlashning ahamiyati, tasniflashnig ahamiyati koʼrib chiqilgan. Tadqiqotning maqsad sifatida xarajatlarini tasniflash variantlari orasida eng optimalini aniqlashga qaratilgan. Buning uchun taniqli iqtisodchi olimlar asarlarida tadqiqotlar tahlili olib borish usullaridan foydalanilgan. Muallif tomonidan innovatsion mahsulotlar yaratish va mahsulot sifatini yaxshilashga qaratilgan xarajatlarini tasniflash uchun takliflar berilgan.