BOʻLAJAK OʻQITUVCHILARNING KREATIV TAFAKKURINI LOYIHAGA ASOSLANGAN OʻQITISH VOSITASIDA RIVOJLANTIRISH MODELI - Sulaymanova, Dildora; Giyasova, Shaxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada model va modellashtirish asosida oʻquv jarayonini qanday tashkil etish, uning qaysi komponentlardan iborat boʻlishi, oʻzaro aloqadorligining qay tarzda kechishi, natijalarni avvaldan qanaqa imitatsiya qilish mumkinligi kabi savollarga javob olish mumkinligi nuqtayi nazaridan qaraladi. Belgilangan vazifalar yechimiga erishish uchun toʻrtta, ya’ni maqsadni belgilash, konseptual, loyihalash va kreativ jarayon, diagnostik komponentlardan tarkib topgan boʻlajak oʻqituvchilarning kreativ tafakkurini loyihaga asoslangan oʻqitish vositasida rivojlantirish modeli loyihalashtiriladi hamda tarkibiy qismlarining oʻzaro bogʻliqlikda uygʻun boʻlishi dalillanadi.