JABRLANUVCHI SINDROMI, UNING ASOSIY SABABLARI VA BELGILARI - Мusinova Ruxshona; Qurbonova, Aziza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada jabrlanuvchi sindromining psixologik xususiyatlari alohida ko'rib chiqiladi va ularning kelib chiqish sabablari haqida ma’lumot berilgan. Bundan tashqari ”Jabrlanuvchi” va “sog’lom odam” o'rtasidagi asosiy farqlar, uning o'zi va hayoti uchun mas'uliyatni o'z zimmasiga olishdan qo'rqishi, va doimo qochib ketishi yoki bu mas'uliyatni boshqa birovga yuklashi haqida ham ta’kidlab o'tilgan.