АKADEMIK YAHYO G‘ULOMOV FAOLIYATI HAQIDA QAYDLAR (“XORAZMNING SUG‘ORILISH TARIXI” ASARI MISOLIDA) - Kanimkulov, Olimjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada birinchi o‘zbek arxeolog olimi Yahyo G’ulomov ilmiy faoliyatining asosiy yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan sug‘orilish tarixi bo‘yicha olib borgan izlanishlari haqida so‘z boradi. Ayniqsa, olimning “Xorazmning sug‘orilish tarixi” asarini o‘rganishning ilmiy ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, maqolada Ya.G’ulomovning ushbu asari bo‘yicha zamondoshlari fikr-mulohazalari o‘rin olgan.