SPORT TURLARINING FALSAFIY-ESTETIK TAHLILI - Mamarasulov, Ulug‘bek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Jamiyat rivojining dastlabki bosqichida o‘yinli harakatlar mehnat va ayni paytda jismoniy tarbiyaning muhim samarali vositasi bo‘lgan. Sport turlaridan kurash, boks, og‘ir atletika, nayzabozlik, suzish, ot sporti, futbol, va boshqalar yuz yillar davomida avaylab saqlab, takomillashtirib kelinmoqda. Mazkur maqolada go‘zallik va mukammallik, harakat uyg‘unligi insoniyat estetik tafakkurini shakllantirish manbai ekanligi haqidagi ma’lumotlar bayon etilgan.