O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDAGI MATNLARNING SINTAKTIK STRUKTURASI VA PRAGMATIK XOSLANISHI - Gulyamova, Shahzoda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ta`kidlash joizki har qanday matn va uning tarkibida qo‘llanilgan sintaktik birlik shakl va mazmunning uzviyligidan tashkil topgan sintaktik butunlik hisoblanadi. Sintaktik birlikning shakli esa uning sintaktik tuzilishi asosida belgilanadi va mazmuni qanday voqelikni aks ettirishi asosida aniqlanadi. Shu boisdan, sintaktik birlikning shakliy va mazmuniy tarkiblari orasidagi aloqa, albatta, uzviy va murakkabdir. Quyidagi maqola orqali o`quvchi matn tarkibida uchraydigan sistaktik struktura va uning pragmatik jihatining mohiyati haqida bilimga ega bo`ladi.