GASTRANOMIYA TUSHUNCHASI HAMDA GASTRANOMIK REKLAMA MATNLARI - Axmedova, Adolat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada gastranomiya tushunchasi hamda gastranomik reklama matnlari haqida fikr-mulohazalar yuritiladi. Muallif tomonidan gastranomiya tushunchasining boshqa tillarda qanday ma’no kasb etishi hamda uning bugungi kunda qanday ahamiyatga ega ekanligi, ushbu tushuncha hozirgi kunda ham xalq orasida qanday nom bilan atalib kelayotganligi haqida tahliliy fikrlar yuritiladi. Shuningdek gastranomik reklama matnlarining tuzilishi tarkibiy shakllari tahlil qilinadi.