TASAVVUF TA’LIMOTIDA SHARIAT, TARIQAT, MA’RIFAT, HAQIQAT BOSQICHLARI - Sattorov, Xabib (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada Tasavvuf shayxlari va ularning shogirdlari sufiylik yo‘lini tutgan kishilarni na dunyodan, na oxiratdan ta’ma qilmaslikka, nafs ko‘chasidan o‘tmaslikka undaganlar. Sufiylik odob-axloqli, qalbi va ruhi pok, bilimi yuqori insonlarni, ya’niki komil insonlarni tarbiyalab kamolga yetkazishni o’zlarining asosiy burchi va maqsadi deb bilganlar ma’naviyati, ruxiyati, extiyojlari va uning Xudoga munosabati xaqidagi falsafiy ta’limot deyishimiz mumkin.