INGLIZ VA O’ZBEK LISONIY MANZARASIDA MAQOLLARNING O’RNI - Xolmurodova, Gulnora; Bo‘ronova, Mekkamtosh (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada maqola janrining ingliz va o’zbek manzarasidagi o’rni va ahamiyati haqida hamda maqollar tilshunoslikning ko’plab soha vakillari tilshunoslar va tarixchilar, etnograflarning doimiy o’rganish ob’ekti hisoblanganligi haqida so’z boradi. Maqol janrining boshqa janrlardan ajralib turadigan o’ziga xos linguistik xususiyatlari bo’lib, bu xususiyatlar maqollarga ohangdorlik, chiroyli mazmun beradi va tinglovchining e’tiborini nutqqa qaratishga ko’mak beradi.