ТАЛАБАЛАРНИНГ КИНЕТИК ИНТЕЛЛЕКТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ ХОРИЖИЙ МАМЛАКАТЛАР ТАЖРИБАСИ - Умирзокова, Сурайё (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада талабалар ўртасида кинетик интеллектни ривожлантириш бўйича хорижий мамлакатлар тажрибаси ҳақидаги тадқиқот натижалари ҳақида фикр юритилади. Олий ўқув юртлари талабалари ўртасида жисмоний фаоллик, спорт ва ижодкорликни рағбатлантиришда турли мамлакатларда қўлланилаётган усул ва ёндашувлар таҳлил қилинган. Шунингдек, хорижий таълим муассасаларида қўлланилаётган илғор тажрибаларни мамлакатимиз таълим тизимида қўллаш амалиёти ўрганилган.