IQTISODIYOT YO’NALISHI TALABALARIGA EKONOMETRIKA FANINI O’TISHNING INTERAKTIV USULLARI - Shamsiddinov, G’iyos; Jurayeva, Feruza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola iqtisod talabalariga ekonometriyani o'qitishning interfaol usullarini o'rganadi. Ekonometrika, statistik va matematik usullarni iqtisodiy ma'lumotlarga qo'llash, tushunish qiyin bo'lishi mumkin. Biroq, o‘qitishning interfaol usullarini o‘z ichiga olgan holda, o‘qituvchilar o‘quvchilarning faolligini, tanqidiy fikrlashni va ekonometrik tushunchalarni amaliy qo‘llashni kuchaytirishi mumkin. Ushbu maqolada amaliy tadqiqotlar, guruh loyihalari, simulyatsiyalar, sinfdagi tajribalar va onlayn vositalar kabi turli interaktiv yondashuvlar muhokama qilinadi. Shuningdek, u o'quvchilarni o'rganishni rivojlantirishda tengdoshlar bilan o'qitish, sanoat hamkorliklari va amaliy qo'llash muhimligini ta'kidlaydi. Ushbu interfaol usullarning afzalliklari ekonometrik usullarni yaxshiroq tushunish, real dunyo ma'lumotlarini tahlil qilish bilan amaliy tajriba va empirik iqtisodiy tahlil uchun muhim ko'nikmalarni rivojlantirishni o'z ichiga oladi.