ЖАХОНДА ТИББИЙ СУҒУРТА ТИЗИМИНИНГ РИВОЖЛАНИШ ХУСУСИЯТЛАРИ - Умурзақова, Мўътабархон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада жаҳонда амал қилаётган соғлиқни сақлаш моделларнинг кучли ва заиф томонлари, хориж давлатларини бу борада тажрибаларини қиёсий таҳлили ва Ўзбекистон аҳолини ижтимоий ҳимоя қилиш тизимида соғлиқни сақлаш соҳасини ислоҳ қилиш таклифлари берилган.