ТИЖОРАТ БАНКЛАРИДА ДЕПОЗИТ ОПЕРАЦИЯЛАРИНИНГ РИВОЖЛАНИШ ТЕНДЕНЦИЯЛАРИНИ БАҲОЛАШ - Рахманов, Зафар (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада тижорат банклари жамланма балансида кузатилаётган ўзгаришлар ва ундаги стратегик тенденциялар таҳлил қилинган, банк тизимига жалб этилган миллий ва хорижий валютадаги депозитларнинг таркибий тузилмаси ҳамда улар бўйича юзага келган ўртача фоиз ставкалари динамикаси баҳоланган, макро ва микроиқтисодий омилларнинг тижорат банклари депозит сиёсати ва хизматларига таъсир даражасининг таҳлили амалга оширилган. Шунингдек, жисмоний ва юридик шахсларнинг вақтинчалик бўш маблағларини миллий ва хорижий валютадаги омонатларга жалб қилиш жараёнларини фаоллаштириш юзасидан таклифлар шакллантирилган.