НОГИРОНЛИГИ БОР ЁШЛАР - АЛОҲИДА ХУСУСИЯТГА ЭГА ИЖТИМОИЙ-ДЕМОГРАФИК ГУРУҲ СИФАТИДА - Алимова, Шахноза (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада ногиронлиги бор ёшлар алоҳида ижтимоий-демографик гуруҳ сифатида Янги Ўзбекистонда олий таълим, иш билан таъминланиши, уларнинг саломатлик ва меҳнат кучи, ижтимоий ҳуқуқлари ва эркинликлари, ижтимоий ҳимояси борасидаги маълумотлар таҳлил этилган. Шунингдек, ногиронлар дуч келадиган ижтимоий тенгсизликни бартараф этишга қаратилган инсон ҳуқуқлари бўйича халқаро ҳуқуқлар ва миллий қонунчилик ҳақида фикр юритилган.