YOSHLAR MIGRATSIYASI: YUTUQLAR VA TAHLIL - G‘oyibov, Jo‘rabek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston va jahonda yoshlar migratsiyasining ijobiy va salbiy jihatlari tadqiq etilib, bu borada mamlakatimizda amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil etilgan. Yoshlar migratsiyasi, ishlab chiqaruvchi kuchlarning raqobatbardoshligi, madaniyatlararo muloqot, turli millatlar, irqlar, tillar va xalqlarning aloqalarining mustahkamlanishiga zamin yaratishi haqida fikr yuritilgan.