TIL O‘QITISHDA FOYDALANILADIGAN KOMPYUTER METODLARI - Fattaxova, Diloram (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Oʻzbek tilining davlat tili sifatidagi nufuzi va mavqeyini oshirish, davlat tili maqomini mustahkamlash, dunyoning rivojlantirilgan tillari darajasiga ko‘tarish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Til ta’limida mavzuni yoritishda, tushuntirishda bir qator an'anaviy qo‘llanib kelayotgan metodlardan foydalanish mumkin. Kompyuter texnologiyalarining yutug‘i sifatida elektron lug‘atlardan foydalanishni keltirish mumkin. Maqolada an'anaviy lug'atlar bilan elektron lug'atlarning farqli tomonlari ham tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada “Swot-tahlil” metodi, “Xulosalash” metodi, “Tushunchalar tahlili” metodi, Tezaurus lug‘atlar haqida ma'lumotlar berilgan.