BO’LAJAK O’QITUVCHILARINING RAQAMLI KOMPETENTLIGINI SHAKLLANTIRISHNING TASHKILIY-PEDAGOGIK MEXANIZMI - Xudayberdiev, Nurislam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada bo’lajak o’qituvchilarining raqamli kompetentligini shakllantirishning tashkiliy-pedagogik mexanizmi qalamga olingan. Muallif tomonidan bo’lajak o’qituvchilarining raqamli ko’nikmalarini sinovdan o’tkazish va ularning darajasiga qarab ta’lim dasturlarini farqlash va individual ta’lim traektoriyalarini shakllantirish taklif etadi. Raqamli ko’nikmalarga ega bo’lishda kontentni yaratish va amaliyotga yo’naltirilgan loyihalarni ishlab chiqishda an’anaviy kontent va ma’lumotlarni taqdim etishdan talabalarga hamrohlik qilishga o’tish paradigmasi o’zgarishiga ehtiyoj mavjudligi ta’kidlangan. Bo’lajak o’qituvchilarining raqamli kompetentligini shakllantirish bo’yicha maqsadli yondashuvning amalga oshirilishi ham muvaffaqiyatga xizmat qiladi.