TALABALARINING O’QUV FAOLIYATI VA ILMIY IZLANISHLARIDA SUN’IY INTELLEKT: IMKONIYAT VA CHEGARALAR - Qarshiyev, Jamshid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada talabalarining o’quv faoliyati va ilmiy izlanishlarida sun’iy intellekt: imkoniyat va chegaralar muammosining nazariy asoslari tahlil qilingan. Sun’iy intellekt tizimidan kundalik hayotda va, xususan, ta’lim sohasida samarali foydalanish imkoniyatlari ko’rsatib o’tilgan. Tahlil natijalariga ko’ra, sun’iy intellektdan foydalanish jarayonida qo’llanilishi kerak bo’lgan axloqiy qadriyatlar tamoyillari tizimlashtirilgan, talabalarining o’quv faoliyati va ilmiy izlanishlarida sun’iy intellektdan foydalanish xususiyatlari aniqlangan. Bundan tashqari, sun’iy intellekt zamonaviy pedagogik mexanizmi sifatida ta’lim va fanning samarali birlashuvi jarayonida muhim konseptual–metodik ahamiyatga ega ekanligi aniqlangan.