БАҲОЛАНГАН МАЖБУРИЯТЛАР АУДИТИДА ИЧКИ НАЗОРАТ ТИЗИМИНИ ЎРГАНИШ ҲАМДА БАҲОЛАШ - Очилов, Фарходжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада хўжалик юритувчи субъектларда баҳоланган мажбуриятларни аудиторлик текширувидан ўтказишда бухгалтерия ҳисоби ва ички назорат тизимини ўрганиш ҳамда баҳолаш жараёни ёритиб берилган. Шунингдек, баҳоланган мажбуриятлар аудитида аудит амалларини қўллаш бўйича таклиф ва тавсиялар шакллантирилган. Баҳоланган мажбуриятлар аудитида ички назорат тизимини ўрганиш ҳамда баҳолаш бўйича саволномадан аудиторлик текширувларида фойдаланиш орқали юқори самарадорликка эришиш илмий асосланган.