КОРХОНА БОШҚАРУВИ АМАЛИЁТИДА МАРКЕТИНГ ДАСТУРЛАРИНИ АМАЛ ҚИЛИШИГА БАҒИШЛАНГАН КОНЦЕПЦИЯЛАР - Мараимова, Умида (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Бозор иқтисодиёти шароитида, маҳсулотлари ва хизматлари сотиладиган корхоналар омон қолади. Ушбу ҳолатни ҳисобга олган ҳолда, маркетинг фаолияти қўлланма, пойдеворга айланди. Мавзунинг долзарблиги маркетингнинг корхоналар фаолиятидаги роли билан белгиланади. Маркетинг фаолиятининг асосини товарларни ишлаб чиқиш, тадқиқотлар, алоқа ўрнатиш, тарқатишни ташкил этиш, нархларни белгилаш, хизмат кўрсатиш хизматини жойлаштириш каби машғулотлар ташкил этади.