ИЛК ЎРТА АСРЛАР ШАРҚ САНЪАТИДА РОМАНТИК ЙЎНАЛИШНИНГ ЭСТЕТИК АСОСЛАРИ - Ўроқова, Ойсулув (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада илқ ўрта асрлар Шарқ санъатида романтик йўналишлар Болалиқтепа, Варахша, Панжикент деворий суратларида ифодаланган романтик йўналишнинг ўзига хос эстетик асослари ёритиб берилган.