GNOSEOLOGIYADA TASAVVUFIY TAJRIBANI O‘RNI VA AHAMIYATI - Ulug‘murodov, Elyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Tasavvufiy tajribani izohlash muammosi uni tadqiq qilishda eng muhim hisoblanadi. SHuning uchun, tasavvufiy tajriba va uni verbal ifodalash o‘rtasidagi munosabatni chuqur tahlil qilish zaruriyati paydo bo‘ldi. Tasavvufiy tajribani bayon etish qiyinligi ushbu masalaning echimi yo‘q degan xulosa chiqarishga olib kelmaydi. Fan oldida echilmaydigan muammolar yo‘q, balki murakkab masalalar mavjud. Maqolada tasavvufiy tajribani shariat, tariqat va haqiqat tamoyillari tadqiq qilingan.