HOZIRGI DAVR FANI VA FALSAFASIDA MADANIY VA MA’NAVIY-AXLOQIY TANLOVNI NAMOYON BО‘LISH SHAKLLARI - Ganiyev, Sherxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada asosiy e’tibor harbiy soha bilan uyg’un tarzda hozirgi davr fani va falsafasida madaniy va ma’naviy-axloqiy tanlovni namoyon bо‘lish shakllariga qaratilgan. Unga asosan, ma’naviy tanlov muammosini chuqurroq о‘rganish uchun tadqiqot muammosiga nisbatan ba’zi uslubiy yondashuvlarni metafizik, dialektik, ekzistensialistik, fenomenologik, sinergetik va postmodern yondashuvlar mavzu doirasida tadqiq etilgan. Xususan, metafizik yondashuv muqobillarni amalga oshirishning aprior motivlari kо‘rsatilgan holda, ruhiy tanlovning transsendental ma’nolariga e’tibor qaratilgan.