TERMINOLOGIYADA TERMIN VA UNGA TENG BO‘LGAN TUSHUNCHALARNING TADQIQI - Dalieva, Madina; Kristian, Kapone; Satibaldieva, Nigora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu tadqiqot o‘zbek lingvistik terminologiyasining texnologik va madaniy o'zgarishlarga moslashishini aniqlash uchun fanlararo tahlildan foydalangan holda evolyutsiyasini ko'rib chiqadi. Bu globallashuv sharoitida ilmiy va madaniy taraqqiyotda terminologiyaning hal qiluvchi rolini ta'kidlaydi.