GID-TARJIMONLAR NUTQINING O‘RGANILISH ASPEKTLARI - Sharipov, Abdulaziz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada gid-tarjimonlar nutqining individual uslubi, ularning kasbiy mahorati va notiqlik mahorati yoritiladi. Gidlarning tarixiy obyekt va hodisalarni turistlar xotirasida qayta yaratish, turistlarga uzoq davrning tarixiy muhitini his qildirish masalalariga izoh beriladi. Shuningdek, gidlar nutqini turli jihatlarini o‘rgangan tilshunos olimlarning ilmiy izlanishlaridan misollar tahlil qilinadi.