INGLIZ VA O‘ZBEK TILI SO’Z BIRIKMALARI STRUKTUR-SEMANTIK XUSUSIYATLARNING QIYOSIY ASPEKTDA O‘RGANILISHI - Nazarov, Sardor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu tadqiqot ingliz va o‘zbek tillaridagi so‘z birikmalarining tarkibiy-semantik xususiyatlarini solishtirishga qaratilgan. Bu tadqiqot turli til xususiyatlarini, jumladan, sintaktik tuzilmani, semantik munosabatlarni, qo‘shma gap qoliplarini har tomonlama tahlil qilib, so‘zlarning birikishi va ma’no birliklarini hosil qilishi nuqtai nazaridan ikki til o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlarni yoritib beradi. Tadqiqot ingliz va o‘zbek tillarining lingvistik o‘ziga xosliklari bo‘yicha qimmatli fikrlarni taqdim etib, har bir tildagi so‘z birikmalarini boshqaradigan asosiy mexanizmlarni chuqurroq tushunish imkonini beradi.