ЎЗБЕК ВА РУС ТИЛЛАРИДАГИ ШЕЪРИЙ МАТНЛАРДА “АЁЛ” ШАХСИЙ ФАЗИЛАТЛАРИНИ ИФОДАЛОВЧИ СЎЗЛАРНИНГ СЕМАНТИК МАЙДОНИ ТАСВИРИ - Адилова, Дилором (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада "Аёл"ни, онани, унинг ташқи қиёфаси, юзи, қадди-бастини мадҳ этишда қўлланиладиган ифодали нутқнинг бадиий воситаси бўлмиш тасвир таҳлил қилинади. Зеро, Аёл, онанинг шахсий фазилатларини ифодалаш учун ишлатиладиган тасвирлар – бу аёл, онанинг муқаддаслиги, мулойимлиги, хушмуомалалигини ифодаловчи сўзлар ва иборалардир. Мақолада, тасвир бадиий ифода воситаларидан бири сифатида адабиётда, айниқса, шеъриятда жуда муҳим роль ўйнайди, дея хулоса берилади.