ИНГЛИЗ ВА ЎЗБЕК ТИЛЛАРИДА ЛАҚАБЛАРНИНГ СТИЛИСТИК ИМКОНИЯТЛАРИ - Олимова, Хуршида (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада атоқли отларнинг лақаб сифатида матнларда фаоллашуви ҳақида фикр юритилади. Антропонимлар бадиий матнда денотатив маъно билан бир қаторда, коннотатив маъно бўлакларига ҳам эга бўладилар. Ушбу маъно эмоционал, баҳо, тарихий ва эстетик кўринишларни олиши мумкин. Мақолада, шунингдек, лақабларнинг антропонимлар тизимининг муайян вакили сифатида пайдо бўлиши турли функционал услубларда турлича кечади, деган хулоса илгари сурилади.