ERTAKLARNING BOLALAR ADABIYOTIDAGI O’RNI - Amonova, Dilshoda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Quyidagi ertaklarning bolalar adabiyotida o’rni, ahamiyati yoritilgan. Bugungi kunda ertaklar bolalar adabiyotining salmoqli qismini egallaganligi bilan ajralib turadi va ushbu jihatlar badiiy ertak misolida tahlil qilingan. Badiiy ertak va xalq og’zaki ijodi bo’lgan ertaklar o’rtasidagi farqlar keltirilgan. Shuningdek, ertakning tarkibiy komponentlari, dolzarb mavzulari aloqador adabiyotlar asosida tadqiq qilingan. Ertakning bola rivojlanishi va ta’lim-tarbiyasiga ta’siri va mashhur amerikalik yozuvchi Sarah Beth Drustning “Tush ko’rolmaydigan qizaloq” (The Girl Who could not Dream) ertagi tahlilini o’z ichiga oladi.