“АВЕСТО”ДА КИШИЛАР ЎРТАСИДАГИ ЎЗАРО МУНОСАБАТЛАРИГА ВА ОДОБ-АХЛОҚҚА ҚАРШИ ЖИНОЯТЛАРНИНГ ИФОДАЛАНИШИ - Турғунов, Муроджон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада “Авесто”да инсонлар ўртасидаги ўзаро муносабатларга ҳамда одоб-ахлоққа қарши жиноятларнинг тушунчаси, мазмун-моҳияти, турлари ва улар учун жавобгарлик ёритилган. Шунингдек, мақолада “Авесто”да шахсларнинг ўзаро муносабатларидаги ҳамда ахлоққа қарши жиноятлар ва улар учун жазо тизими узвийлик асосида кетма-кетликда қандай келтирилганлигини ҳамда бу борадаги миллий қонунчилигимизга тўғри келадиган жиноятларнинг қиёсий таҳлилини кўришимиз мумкин.