RAQAMLI OCHIQ MANBALAR VA ULARDAN RAQAMLI KRIMINALISTIKADA FOYDALANISH - Normurodova, Behro'za (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Raqamli ochiq manba tekshiruvi zamonaviy jurnalistika, ilmiy tadqiqot va kriminalistikada muhim vositaga aylandi, bu odamlarga yashirin haqiqatlarni ochish va javobgarlikka tortish asos bo'luvchi ma'lumotlarga kirish imkonini beradi. Ushbu maqola raqamli ochiq manbalar tadqiqotining tamoyillari va usullarini o'rganadi, ulardan olingan ma'lumotlarni, faktlarni tekshirish va noto'g'ri ma'lumotlarni fosh qilishdagi ahamiyatini ko'rsatadi. Shuningdek, mazkur maqola maxfiylikni himoya qilish va aniqlikni ta'minlash kabi raqamli ochiq manbalar tadqiqotini o'tkazish bilan bog'liq axloqiy mulohazalar va muammolarni o'rganadi. Keys tadqiqotlari va misollar orqali ushbu maqola murakkab masalalarni yoritishda va ijtimoiy o'zgarishlarni rag'batlantirishda raqamli ochiq manbalar tadqiqotining afzalligini namoyish etadi.