ARIYANAM VAYJA GEOGRAFIK NOM TARIXI - A’zamova, Mahliyo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola Ariyanam Vayja geografik nom ekanligiga bagʻishlanadi. Ariyanam Vayja geografik nomini manbashunoslik asoslariga koʻra maqola davriy jihatdan: eng qadimgi davr O‘rta Osiyo va Eron tarixiga oid Avesto manbasi asosida, tarixshunoslik asoslariga koʻra: sovet davri, mustaqillik davri va xorijiy tadqiqotchilar asarlarini tahlil qiladi. Ariyanam Vayja nomi qachon paydo boʻlgani va bu atamalarni kim olib kirgani, qaysi manbalarda, qaysi davrlarda, qanday nomlar bilan nomlanganini, bu nomlarni tarixiy kelib chiqishida tadqiqot olib borish kerakligi yoritiladi.