ХОРАЗМ ВИЛОЯТИДА ИНСОН КАПИТАЛИНИНГ РИВОЖЛАНИШИ ВА УНДАН САМАРАЛИ ФОЙДАЛАНИШ ДАРАЖАСИНИ БАҲОЛАШ ЙЎЛЛАРИ - Зарипов, Хуршид (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада инсон капиталининг ривожланиши ва ундан самарали фойдаланиш даражасини баҳолаш борасидаги ёндашувлари ҳақида сўз боради. Хоразм вилоятининг бюджетининг асосий параметрлари, аҳолисининг умумий даромадлари ёритилган. Шунингдек Хоразм вилоятда аҳоли пунктларида туғилиш ва ўлим коэффициентлари ҳамда вилоятда содир бўлган асосий ижтимоий-иқтисодий ўзгаришлар ўрганилган.