INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDA “MUHABBAT” KONSEPTLI METAFORIK MODELLARDA OʻXSHATISH ASOSLARI - Tadjiyeva, Mastura (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Metafora dunyoni bilish va tasvirlashning eng samarali qoʻllaniladigan aqliy va lingvistik shakllaridan biridir. Mavhum konseptlarni, shu jumladan, “muhabbat”ni ifodalashda metafora alohida oʻrin tutadi, chunki u yordamida murakkab his-tuygʻularni tushunish osonlashadi. Maqolada ingliz va oʻzbek tillarida “love”/“muhabbat” konseptli metaforik modellarning shakllanishida o‘xshatishning asoslari haqida ma’lumot berilgan hamda tilshunoslikda metafora va o’xshatishlarning ta’rifiga qisqacha to’xtalib o’tilgan.