JON GOLSUORSINING “FORSAYTLAR HAQIDA SAGA” ASARINING EPIK TURKUMGA XOS XUSUSIYATLARI - Atamurodova, Feruza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada XX asr ingliz adabiyotining mashhur adibi Jon Golsuorsining epic turkumiga roman “Forsaytlar haqidagi saga” romani haqida so’z boradi. Asarning roman-epopeya va epic turkum sifatidagi janri xususiyatlari tahlil qilingan. Asar qahramonlari va davr tasviri adabiyotshunoslar tadqiqotlari nuqtai nazaridan ta’rif va tavsif beriladi.