MARTIN IDEN ASARINING JEK LONDON HAYOTIDAGI AKSI - Iskanderov, Bahrom (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada mashxur Amerikalik adib Jek Londonning Martin Iden romani yaratilish jarayoni va tarixi haqida so’z boradi. Asar avtobiografik roman bo’lib, yozuvchining o’z hayot yo’li haqida so’zlaydi. Asarda nafaqat bosh qahramonda, balki asardagi boshqa qahramonlarda ham Jek Londonning umri davomida uchratgan va kuzatgan insonlari taqdiri yoritilgan.