ERTAKLARDA AN’ANAVIY TASVIRLAR - Mustafoqulov, Ro‘ziqul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola ertaklarda an’anaviy tasvirlari haqida yozilgan bo‘lib, Surxondaryo viloyati keksalari tilidan yozib olganimiz ertaklarda ham boshqa hududlardan yozib olingan ertaklarga xos umumiy xususiyatlar o‘ziga xos boshlama, yakunlanma va detallar, hayotiy va xayoliy obrazlar, sarguzasht shaklidagi syujet yo‘llari mavjud.