«BURCH» KONSEPTINING ETNIK, MILLIY-MADANIY TALQINI - Amanbaeva, Dilsora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Lingvokulturologiya xalqning madaniyatini tilda namoyon boʻlishini tavsiflovchi va ular oʻrtasidagi bogʻliqliklarni aks ettiruvchi omil sifatida qaralib, aynan konsept madaniy tilshunoslikning bazaviy tushunchalaridan biri hisoblanadi.Ushbu maqolada burch kontseptining etnik, milliy-madaniy talqinining namoyon boʻlish hususiyatlarini tahlil qilishga harakat qilamiz. Vatan, ota-ona, turmush oʻrtogʻi, farzand, qarindosh-uruqqa, kasbga nisbatan ham mavjudligi haqida quyidagi maqolada yoritiladi.