METAVERSE PLATFORMALARIDA SHAXSIY MA’LUMOTLAR VA MAXFIYLIK MASALALARI - G‘ulomov, Shohruh (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada metaverse platformalarida shaxsiy ma'lumotlar va maxfiylik masalalari chuqur tahlil qilinadi. Avvalo, metaverse tushunchasi, uning xususiyatlari va afzalliklari bayon etiladi. Keyin esa shaxsiy ma'lumotlarni to'plash, saqlash va qayta ishlash jarayonlari batafsilroq ko'rib chiqiladi. Maxfiylik siyosatlari, qonuniy talablar va ularning qay darajada amalga oshirilishi tahlil qilinadi. Bundan tashqari, maqolada metaverse platformalarida shaxsiy ma'lumotlarni himoya qilish uchun texnologik va huquqiy yechimlar taklif etiladi. Masalan, kriptografik usullar, decentralizatsiyalangan platformalar, tokenizatsiya va boshqa innovatsion yondashuvlar muhokama qilinadi. Shuningdek, qonunchilik sohasida ham tavsiyalar beriladi.