BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIGA CHET TILLARI O’QITISHNING PSIXOLOGIK-METODOLOGIK KONTSEPTSIYASI - Toshboyeva, Barnoxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Hozirgi kunda chet tillarini erta yoshda o'qitish butun dunyoda juda muhimdir. Inson tashqi muhitdan barcha taassurotlarni ko'rish, eshitish, his qilish, hidlash orqali qabul qiladi va ularga munosabat bildiradi. Vizual va eshitish sezgilarining, ayniqsa bolaning aqliy rivojlanishidagi roli katta. Sababi shundaki, yosh o'quvchilar chet tillarini erta yoshda egallashlari mumkin. O'zbekistonda ko'plab ishlar qilinmoqda. Maktabgacha ta'lim tizimida ingliz va rus tillari o'qitilmoqda. Shu sababli, ko'plab olimlar chet tillarini o'qitish sifatini oshirish va bolalar bog'chalarida o'qitishning turli usullarini o'rganish ustida ishlamoqdalar.