TALABALARDA MUSTAQIL TA’LIM KO’NIKMALARINI O’ZLASHTIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING ZAMONAVIY KO’RINISHI - Choriqulov, Rustamjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Bugungi kunda jamiyatni raqamlashtirish ta’limga sezilarli ta’sir ko’rsatib, professional ta’lim muassasalari talabalarini raqamli kompetensiyalarni rivojlantirish talab etiladi. Ushbu tazisda professional ta’lim muassasalari talabalarining mustaqil ta’lim ko’nikmalarini o’zlashtirishlarida raqamli kompetentsiyalarini rivojlantirishlariga ta’sir qiluvchi omillar ko’rib chiqiladi. Tezisda oliy ta’lim muassasalari talabalarining raqamli texnologiyalardan foydalanishdagi malakasini rivojlantirishga qaratilgan tavsiyalar berilgan.