SOMONIYLAR DAVRIDA BUXORODA ILM-FAN RIVOJI (TARIX VA TIBBIYOT MISOLIDA) - Umarov, Baxtishod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada islom tamadduni markazlaridan biri, “Qubbat ul-islom” nomi bilan mashhur Buxoroning Somoniylar hukmronligi davrida har tomonlama yuksalishi, diniy ilmlarning taraqqiy etishi, xalifalikdagi muhim ilmiy markazlaridan biriga aylanishi, tarix va tabobat sohalarining yuqori darajada rivojlanishi haqida ma’lumot beriladi.