XIX ASR OXIRI VA XX ASR BOSHLARIDA BUXORO AMIRLIGINING JANUBI-SHARQIY HUDUDI SHAHARLARI, XUSUSAN QARSHI, SHAHRISABZ VA KITOB SHAHARLARINI RUS TARIXCHILARI ASARLARIDA YORITILISHI - Sharopov, Saidusmon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Buxoro amirligning janubi-sharqiy hududlaridagi Qarshi, Shahrisabz, Kitob shaharlaridagi ijtimoiy-iqtisodiy, siyosiy hayotiga oid ma’lumotlar keltiriladi.Shuningdek ularning ma’muriy-hududiy boshqariluvi,geografik joylashuvi, aholisi to‘g‘risida ma’lumotlar keltiriladi.