EKOLOGIK HOLATNING BARQARORLASHTIRISHNING ASOSIY YO‘NALISHLARI - Annayeva, Zarifa (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada bugungi kunda ekalogiya va atrof-muhitni muhofaza qilish eng dolzarb, hammani to’lqinlantirayotgan muommolardan biri ekanligi, o’tgan asrning oxiriga kelib inson bilan tabiat o’rtasidagi munosabatlar muvozanatining buzulishi natijasida atrof-muhit, ekologik vaziyat keskin o’zgarishlarga yuz tutganligi aytiladi.