МУСТАҚИЛЛИК ДАВРИДА ҚИШЛОҚ ХЎЖАЛИГИНИНГ РИВОЖЛАНИШИ - Жумаева, Шоҳида (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада мустақиллик йилларида қишлоқ хўжалиги тармоқларини мукаммал ривожлантириш, соҳани режалаштириш, ишлаб чикаришни аниқ бир тизимга солиш, мулкка бўлган муносабатни тубдан ўзгартириш, хусусий ва шахсий мулкка ҳаққоний муносабатни шакллантириш борасида амалга оширилган ишлар борасида мулоҳазалар келтирилган. Шунингдек, фермер хўжаликлари фаолиятлари, озуқа базасини мустаҳкамлаш, чорва сонини тиклаш ва купайтириш, чорва моллари маҳсулот ишлаб чиқариш ҳажмларини кўпайтириш тўғрисида маълумот берилади.